Kauppaneuvos Antti Määttä Jyväskylän yliopistosäätiön hallituksen puheenjohtajaksi

Jyväskylän yliopistosäätiö valitsi 7.4.2020 hallituksen puheenjohtajaksi kauppaneuvos Antti Määtän ja varapuheenjohtajaksi toimitusjohtaja Sanna-Mari Jyräkosken.
Kauppaneuvos Antti Määttä Jyväskylän yliopistosäätiön hallituksen puheenjohtajaksi

Hallituksen puheenjohtaja Antti Määttä

Jyväskylän yliopistosäätiö valitsi 7.4.2020 hallituksen puheenjohtajaksi kauppaneuvos Antti Määtän. Määttä on Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulun alumni ja toiminut myös yliopiston hallituksen varapuheenjohtajana 2014-2017. Parhaillaan hän toimii Osuuskauppa Keskimaan toimitusjohtajana ja Keski-Suomen kauppakamarin puheenjohtajana.

-        Säätiön tärkeä tehtävä on tukea yliopistoa ja vahvistaa sen roolia alueellisessa yhteistyössä. Puheenjohtajana pidän tärkeänä, että erilaiset keskisuomalaiset toimijat olisivat mukana säätiön toiminnassa ja myös että säätiö on läheisessä vuorovaikutuksessa yliopiston kanssa. Yliopisto on tärkeässä roolissa koko Keski-Suomen menestykselle, Antti Määttä toteaa.

Hallituksen varapuheenjohtajaksi valittiin Keski-Suomen yrittäjien toimitusjohtaja Sanna-Mari Jyräkoski ja muiksi jäseniksi Veli-Matti Jaatinen ja Jaakko Kiiskilä. Hallitukseen kuuluvat myös yliopiston rehtori Keijo Hämäläinen sekä talous- ja palvelujohtaja Päivi Seppä. Säätiön 24-jäsenisen hallintoneuvoston johtajana jatkaa kaupunkineuvos, Jyväskylän yliopiston kunniatohtori Markku Andersson.

Säätiön tarkoituksena on pitää esillä Jyväskylän yliopiston tavoitteita, tukea yliopiston tutkimusta ja opetusta taloudellisesti sekä jakaa avustuksia ja apurahoja. Lisäksi säätiö edistää yliopiston ja Keski-Suomen elinkeinoelämän vuorovaikutusta ja yhteistyötä. Jyväskylän yliopistosäätiö myös hallinnoi emeritarehtori Aino Sallisen sekä professori Kari Sajavaaran nimikkorahastoja.

Säätiön juuret ulottuvat aina vuoteen 1847, jolloin piirilääkäri Wolmar  Schildt lausui ensimmäisen ajatuksensa Jyväskylään ehkä saatavasta yliopistosta ja perusti itse Jyväskylän yliopistorahaston vuonna 1860.

 

Lisätietoja:

Jyväskylän yliopistosäätiön hallituksen puheenjohtaja Antti Määttä, puh. 050 522 1011, antti.maatta@sok.fi

 

Jyväskylän yliopistosäätiön asiamies Anu Mustonen, puh. 050 5649022, anu.mustonen@jyu.fi

kuuluu seuraaviin kategorioihin:
Yhteystiedot

 

yo-saatio_logo

 

Anu Mustonen

Anu Mustonen, asiamies

puh. 050-5649022, anu.mustonen@jyu.fi